top of page

Junior- & patrullscout

  • ​Grundläggande friluftsliv, scouting och lek

  • Tisdagar klockan 18.00–19.30

  • Årskurs 3–6​

Juniorscout, årskurs 3-4

På juniorscout får man testa på scouting genom att lära sig att göra upp eld, slå knopar, sätta upp ett 20-manna tält och mycket mer. Förutom detta får man också vara med och leka, både inom- och utomhus. En gång per termin går man på hajk tillsammans. Antingen är hajken över en dag eller med övernattning. Detta brukar vara en höjdpunkt!

Patrullscout, årskurs 5-6

På patrullscout får man fördjupa sina scoutkunskaper tillsammans i patruller, smågrupper. Man får bland annat lära sig att göra upp eld med eldstål, ge första hjälpen samt bygga och sova i vindskydd. Man får också utveckla sin ledarskaps- och samarbetsförmåga med fokus på scouting. Även för patrullscout är det en hajk per termin. För de som går i sjätte klass brukar tillfälle dessutom ges för en vinterhajk.

Praktisk information

Anmälan

Det krävs ingen föranmälan för att vara med på Scout, alla som har åldern inne är välkomna. Har man bestämt sig för att börja på Scout behöver du som är vårdnadshavare fylla i en anmälan, följ denna länk:
Anmälan till scout

 

Schema 
Ovan ser ni terminens schema. Här står det ni behöver veta inför varje scoutkväll. Ha för vana att titta på schemat någon dag innan varje scouttillfälle, så att scouterna kommer till kvällen med rätt kläder och utrustning.
 

Medlemsavgift och försäkring

I samband med anmälan tar vi en medlemsavgift på 100 kronor per barn och kalenderår som betalas in på bankgiro 646-6940 eller via Swish till 123-690 14 90. Uppge barnets namn och personnummer vid betalning. På väg till, från och under själva scoutkvällarna är barnen försäkrade.

Ekonomin ska inte vara ett hinder för att kunna vara med på Scout och ha skjorta. Prata med någon av scoutledarna, så löser vi det!

Kostnad för skjortor och märken

Från och med att man blir invigd scout får man bära scoutskjorta. Skjortan innebär en engångskostnad på 200 kronor som betalas in på bankgiro 646-6940 eller via Swish till 123-690 14 90. Uppge barnets namn och ”Skjorta” vid betalning. Det är kostnadsfritt att byta till en större storlek när det behövs. Märkena ingår i årsavgiften.

 

Kontakt

Vill du komma i kontakt med en ledare med frågor eller funderingar?  Skriv gärna till Johanna på 070-491 60 13.

Märkestagning och scoutskjorta

Scouterna har möjlighet att bli invigd scout och får då bära scoutskjorta. Den går att beställa genom oss, se informationen nedan. När man har fått skjortan kan man börja ta märken. Varje läsår kan man ta tre märken som delas ut vid speciella scoutkvällar, lägerekot och på Busmorlägret. Det går även att bli invigd tredje-, andra- och förstaklassscout. Scouten får ett personligt kort som förvaras i bröstfickan på scoutskjortan, där man kan följa sina framsteg. Mer information kommer.

Så här ska märkena sitta

På vänster arm sitter kårmärket Insjön och klassindelningsmärkena (tredjeklass-, andraklass-, förstaklass- och seniorscoutmärket).​ På höger arm sitter delmålsmärkena (på första raden tre delmålsmärken för att kunna bli juniorscout, på andra raden tre delmålsmärken för att kunna bli tredjeklasscout, på tredje raden tre delmålsmärken för att kunna bli andraklasscout och på fjärde raden tre delmålsmärken för att kunna bli förstaklasscout).

Skjorta.png
bottom of page