Junior- & patrullscout

  • ​Grundläggande friluftsliv, scouting och lek

  • Tisdagar klockan 18.00–19.30

  • Årskurs 3–6​

Juniorscout, årskurs 3-4

På juniorscout får man testa på scouting genom att lära sig att göra upp eld, slå knopar, sätta upp ett 20-manna tält och mycket mer. Förutom detta får man också vara med och leka, både inom- och utomhus. En gång per termin går man på hajk tillsammans. Antingen är hajken över en dag eller med övernattning. Detta brukar vara en höjdpunkt!

Patrullscout, årskurs 5-6

På patrullscout får man fördjupa sina scoutkunskaper tillsammans i patruller, smågrupper. Man får bland annat lära sig att göra upp eld med eldstål, ge första hjälpen samt bygga och sova i vindskydd. Man får också utveckla sin ledarskaps- och samarbetsförmåga med fokus på scouting. Även för patrullscout är det en hajk per termin. För de som går i sjätte klass brukar tillfälle dessutom ges för en vinterhajk.

Märkestagning och scoutskjorta

Scouterna har möjlighet att bli invigd scout och får då bära scoutskjorta. Den går att beställa genom oss, se informationen nedan. När man har fått skjortan kan man börja ta märken. Varje läsår kan man ta tre märken som delas ut vid speciella scoutkvällar, lägerekot och på Busmorlägret. Det går även att bli invigd tredje-, andra- och förstaklassscout. Scouten får ett personligt kort som förvaras i bröstfickan på scoutskjortan, där man kan följa sina framsteg. Mer information kommer.

Praktisk information

Anmälan

Det krävs ingen föranmälan för att vara med på Scout, alla som har åldern inne är välkomna. Har man bestämt sig för att börja på Scout är det bra att vara med i SMS-gruppen där ytterligare information skickas ut till föräldrar. Vill du vara med i den SMS-gruppen är det bara att skriva till Emilia, se nummer nedan. Det är även bra att svara på en enkät som skickas ut via den SMS-gruppen. 

 

Kostnad för skjortor och märken

Från och med att man blir invigd scout får man bära scoutskjorta. Skjortan innebär en engångskostnad på 200 kronor som betalas in på bankgiro 646-6940 eller via Swish till 123-690 14 90. Uppge barnets namn och ”Skjorta” vid betalning. Det är kostnadsfritt att byta till en större storlek när det behövs. Märkena ingår i årsavgiften.

Medlemsavgift och försäkring

I samband med anmälan tar vi en medlemsavgift på 100 kronor per barn och kalenderår som betalas in på bankgiro 646-6940 eller via Swish till 123-690 14 90. Uppge barnets namn och personnummer vid betalning. På väg till, från och under själva scoutkvällarna är barnen försäkrade.

Ekonomin ska inte vara ett hinder för att kunna vara med på Scout och ha skjorta. Hör av er till Emilia så löser vi det om det är några svårigheter.

Frågor?

Vill du komma i kontakt med en ledare med frågor eller funderingar?  Skriv gärna till Emilia: 076-871 23 94.

Så här ska märkena sitta

På vänster arm sitter kårmärket Insjön och klassindelningsmärkena (tredjeklass-, andraklass-, förstaklass- och seniorscoutmärket).​ På höger arm sitter delmålsmärkena (på första raden tre delmålsmärken för att kunna bli juniorscout, på andra raden tre delmålsmärken för att kunna bli tredjeklasscout, på tredje raden tre delmålsmärken för att kunna bli andraklasscout och på fjärde raden tre delmålsmärken för att kunna bli förstaklasscout).

Skjorta.png